VIDEO: Håvard Valdersnes, Fredrik Johnsen, Nina Duesund og Martin Heradstveit presenterer årets Maisha Mema-aksjon. (Foto/video: Magne Fonn Hafskor)

Samler Askøy-artister til veldedighetskonsert

Elever ved Askøy videregående skole slår i år til med et helaftens talentshow til inntekt for bistandsprosjektet Maisha Mema i Kenya.

Publisert Sist oppdatert

Askøy videregående skole har i mange år støttet Stiftelsen Maisha Mema, som driver både barnehjem i Tigoni i Kenya og klubbhus for 300 barn i Soweto-slummen i Nairobi. 

Stiftelsen markerer i år 25-årsjubileum, og skolens elever har valgt å markere dette med et helaftens talentshow 23. april, der alle billettinntektene går til Maisha Mema.

LEDERGRUPPE: Fra venstre: Håvard Valdersnes fra Hanøy, Fredrik Johnsen fra Erdal, Nina Duesund fra Kleppestø og Martin Heradstveit fra Tveit står i spissen for årets Maisha Mema-aksjon på Askøy videregående skole.

Helaftens talentshow

- I stedet for bare å stå og selge kaker, fant vi ut at vi denne gangen ville gjøre noe gøy ut av det, sier Fredrik Johnsen, som synes å være født til oppgaven med å være kveldens konferansier.

- Jeg synes det er fint at vi kan hjelpe barn som har en helt forferdelig hverdag til vanlig og gjøre den litt mindre kjip da, og kanskje bidra til å gi dem en fin fremtid, legger Håvard Valdersnes til. 

Det er bra for fellesskapet på skolen at vi kan samles og gjøre noe sammen - at det ikke bare blir trinn for trinn.

Nina Duesund

Sammen med Nina Duesund og Martin Heradstveit leder de en større gruppe av skolens elever i arbeidet med å sy sammen hele to forestillinger – først en på dagtid for skolens elever, deretter en på kveldstid som er åpen for alle. 

Maisha Mema-dagen 2024

Program for kveldsshow 

Kipo, 23. april kl. 18.00-21.00

  • Flere farger., sang og dans 
  • Per Berg, akustisk gitar/sang
  • Andrea Dalis Jacobsen, klaver
  • Kjell Bergsvik, saksofon/munnspill og Hermund, flygel
  • Jonny Mydland, film og lerret
  • Magnus Mjømen med band
  • Elias Milde, sang
  • Lærerband, gitar/elgitar og trommer
  • Bjørn Tore Bystrøm, akustisk gitar og sang

Talentshow for elever

Kipo, 23. april kl. 12.00-13.00

  • Elias Milde
  • Magnus Mjømen med band
  • Johannes Sture
  • Andreas og Berlyn
    • Konferansier: Fredrik Johnsen
    • Lyd: Viggo Løchen
    • Lys: Stian Sæle

- Det er en god følelse å være med på dette, sier Martin Heradstveit, som har som oppgave å se over alt brukt tøy de samler inn for å selge til inntekt for det afrikanske barnehjemmet.

- Tøyet må se bra ut og være i god stand, forklarer han om en del av skolens aksjon som nok er ekstra populær i vår tid – der sirkulær økonomi er blitt noe av en leveregel for den oppvoksende generasjonen.

- Alt vi gjør her går til en god sak, men samtidig så er det bra for fellesskapet på skolen at vi kan samles og gjøre noe sammen - at det ikke bare blir trinn for trinn, sier Nina Duesund.

Hennes oppgave blir å se til at alt fungerer bak scenen. Planleggingen startet tidlig i høst, og elevene har lagt ned mange skoletimer i dette arbeidet. Så er det nok også et prosjekt med stor tverrfaglig nytteverdi – i tillegg til at det er blitt en viktig tradisjon.

SKAPER IDENTITET: - Det er kjekt at skolen klarer å skape en kultur for sånne ting, sier Øystein Sæten Hoff (til venstre), mens Hogne Mjelstad (til høyre) lover at talentshowet blir en ren forundringspakke – med «alt fra klassisk til visesang til rock».

Askøy videregående skole var tidlig ute med å støtte stiftelsen, og har også hatt elever med til Kenya for å studere arbeidet på nært hold.

- Før pandemien reiste vi ned der annethvert år, forteller Øystein Sæten Hoff, som har vært lærer ved skolen siden 2010. 

Et år reiste en gjeng med byggfagelever for å bistå med murerarbeid.

- De bygget guttegarderobefløyen i klubbhuset og det som nå har blitt utegymsalen, forteller miljøkoordinator Hogne Mjelstad.

- Så skolen her har også satt et fysisk preg på prosjektet.

Talentshow i Kipo kultursal, tirsdag 23. april kl. 18.00-21.00. Billetter: Se skolens nettside. Arrangør: Elever fra alle trinn ved Askøy videregående skole. Medvirkende artister/elever: Se faktaboks.

   

Powered by Labrador CMS