«SJUKT MØTE»: Staale Fosse spiller her en «live cam gründer» som leser opp «nyhetssaker» via livestream som «hvordan gå ned 10 kg på 10 dager» og «hvordan få et bedre sexliv». Til høyre: Tone Nybø i rollen som hans tidligere klassekamerat.

Ustoppelig revy-suksess kommer til Hetlevik

Etter suksess i Fana og Bergen settes nå Voksne Talenters revy «Lar seg ikke stoppe» opp i Kulturfabrikken i Hetlevik. Askøyværingen Staale Fosse har roller i flere av sketsjene.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg drev med teater for ti år siden, og syntes det var kjekt å begynne med det igjen. Dette er den tredje av forestillingene deres som jeg deltar i, sier hetlevikeren Staale Fosse, som ble med i Voksne Talenter for to år siden.

«TRIM FOR YNGRE»: Staale Fosse parodierer Valborg Hagfelt fra det gamle NRK-programmet «Trim for eldre». Fra venstre: Staale Fosse sammen med «e-sport-utøverne» Ellen Beate Fiskvik og Leif I. Myklebust.

Revygruppen ble startet opp i 2019 av Vestlandske Teatersenter, og beskriver seg selv som «en samling halvgamle mennesker». «Lar seg ikke stoppe» er deres fjerde produksjon, og inneholder blant annet gruppens revynummer om Vladimir Putin – med tittelen «En mann som aldri ler». Denne vant en pris på Norsk Revyfestival 2023 i fjor under temaet «Humor mot Diktatoren»

Vi gjorde litt om på konseptet, og laget «Trim for yngre e-sportutøvere».

Jeanette Magnussen Kjær

Nå er det askøyværingenes tur til å få oppleve revygruppen i fri dressur. Staale Fosse lover en forestilling både med skråblikk på politikk og «litt sånn snill trakassering». 

Vi får blant annet møte Fosse i rollen som en gründer som har kjøpt abonnement på alle avisene, og leser opp «nyhetssaker» via livestream som «hvordan gå ned 10 kg på 10 dager» og «hvordan få et bedre sexliv».

I en annen sketsj parodierer han Valborg Hagfelt fra det gamle NRK-programmet «Trim for eldre».

- Vi gjorde litt om på konseptet, og laget «Trim for yngre e-sportutøvere». Dette går ikke så bra, og Valborg viser en veldig voldelig side av deg selv, forteller reygruppens regissør, Jeanette Magnussen Kjær.

«GJE MÆ HAILL»: Staale Fosse spiller fiskeriarbeideren som ble dømt for å trakassere to inspektører fra Fiskeridirektoratet. Fra venstre: Erik Halland, Tone Nybø, Leif I. Myklebust, Grete Dale Larsen og Staale Fosse.

Staale Fosse spiller også fiskeriarbeideren som ble idømt en bot på 12.000 kroner for å trakassere to kvinnelige inspektører fra Fiskeridirektoratet. Sketsjen heter «Gje mæ haill», der «haill» er et nordnorsk ord for god fiskelykke som kommer av å nylig ha hatt samleie.

INDIGO: Til sommeren skal Staale Fosse spille i et familieshow basert på en kjent gul fugl.

- Folk som har sett revyen har kommet bort etterpå og sagt «wow, dette må spilles flere steder», sier Fosse, som allerede gleder seg til sitt neste skuespilleroppdrag.

Dette er litt stort for meg. Jeg skal bo i et bosspann hele sommeren.

Staale Fosse

Til sommeren blir han nemlig å se i et familieshow på Alpakka Parken Besøksgård i Alver kommune. 

Dette er en ny lekepark som åpner til sommeren, og Fosse har her fått rollen som Kurt Kåre i en fast Gullars-forestilling hele sommeren gjennom.

- Dette er litt stort for meg, sier Fosse, som selv har sydd kostymet til rollen..

- Jeg skal bo i et bosspann hele sommeren, for Kurt Kåre er egentlig samme rolle som Indigo i den gamle barnetv-serien om Gullars. Han er fortsatt opptatt av kildesortering, og med stor lidenskap for trylling og magi. 

Revygruppen Voksne talenter kommer til Kulturfabrikken i Hetlevik lørdag 13. april.

Powered by Labrador CMS