BESTEMOR MÅ VENTE: Hjemmetjenestens ansatte må bruke tid på å måke området utenfor kontorene.
BESTEMOR MÅ VENTE: Hjemmetjenestens ansatte må bruke tid på å måke området utenfor kontorene.

Askøy kommune - do better!

«Hvis hjemmetjenesten og lederne skal gjøre en god jobb, må vi få lov til å bruke tid på det som faktisk er jobben vår», skriver Maria Elvik.

Av Maria Elvik, sykepleier

Jeg liker å si at jeg har verdens beste arbeidsplass i hjemmetjenesten. Og det har jeg. Gode kollegaer og en nydelig leder. En engasjert, støttende og inkluderende leder. En leder som jobber tidlig og seint for at vår arbeidshverdag skal gå rundt.

En leder som de siste ukene har møtt opp ubetalt på jobb før arbeidstid og på kveldstid, for å måke snø og strø. Måke snø og strø fordi vår arbeidsplass ikke er på prioriteringslisten. 

Hvis hjemmetjenesten og lederne skal gjøre en god jobb, må vi få lov til å bruke tid på det som faktisk er jobben vår!

Maria Elvik

Hun måker så vi kan komme frem til kontoret. Hun måker slik at vi kan kjøre ut på rutene våre. Hun måker slik at ambulansen og andre nødetater har klar bane i en nødsituasjon. Hun måker slik at dagsenteret kan ta i mot besøkende. Hun strør, morgen og kveld, så jeg ikke knekker armen på vei fra bilen til kontoret, og slik at beboerne våre kan bevege seg trygt utenfor.

Og når hun ikke kan, fordi hun har massevis av andre viktige oppgaver, da strør vi, da måker vi. Sykepleiere, fagarbeidere og assistenter. Da bruker vi vår tid på å måke, skrape og sørge for en trygg arbeidsplass. 

Alt dette, før vi kan prioritere å kjøre ut for å hjelpe en bestemor som trenger medisiner eller en far som ikke kommer seg opp av sengen uten hjelp. Vi MÅ prioriteres. Eller i det minste få lagt inn en brøytesats på overtidslønningen..

Dette er på ingen måte kritikk til de som brøyter døgnet rundt hele vintersesongen. De gjør så godt de kan!

Dette handler om Askøy kommune - do better. Hvis hjemmetjenesten og lederne skal gjøre en god jobb, må vi få lov til å bruke tid på det som faktisk er jobben vår.

Innlegget ble først publisert på Facebook (da det snødde som verst)

Powered by Labrador CMS