GLADE: Fornøyde jenter i 08-gruppen til Askøy Håndballklubb.

Reisebrev fra Rødspætte Cup

Av Marielle Tonning og Sandra Landøy, AHK 2008

Cupen vår startet med at alle 22 jentene tok danskebåten fra onsdag til torsdag. Alle jentene møtte hverandre og ventet på danskebåten sammen. Etter litt mer enn en time kom danskebåten og vi var klar for å gå på. Alle var veldig spente for dagene som skulle komme.

 

STORT: Rødspætte Cup spilles i Fredrikshavn, og er Danmarks største internasjonale cup for ungdomslag. Her fra innmarsjen, der nasjonalsangene ble spilt og sunget for full hals.

På danskebåten fikk vi raskt lugarene våre og de fleste ble nok litt overrasket over hvor lite plass det var. De første timene på båten ble brukt til å spille kortspill og en del av jentene shoppet i taxfreen. Senere på kvelden bestilte vi pizza før vi til slutt gikk i våre egne lugarer for å sove.

 

Torsdag morgen sto vi opp tidlig for å pakke tingene våre og gå av danskebåten. Da alle jentene kom seg av danskebåten med all bagasjen sin kjørte noen med biler og resten med buss til skolen vi sover på.

Skolen ligger litt ute på landet. Vi fikk tildelt to klasserom så jentene delte seg i to og blåste opp luftmadrasser og pakket ut. Vi ankom skolen veldig tidlig på dagen så etter utpakking spiste vi frokost, spilte kortspill og fotball for å få tiden til å gå.

Senere på ettermiddagen dro hele laget inn til Frederikshavn for å spise middag på restaurant. Vi fikk rabatt fra en restaurant og hele laget spiste spareribs til middag. Etter middagen begynte alle å bli mer sliten etter en lang dag.

Det betød ikke at dagen var ferdig, fordi laget dro på innmarsj/parade. På innmarsjen var de fleste lagene som deltar på cupen og vi sang alle nasjonalsangene. Dette var veldig kjekt, og jentene koste seg med musikk. Etter en lang dag reiste alle tilbake til skolen for å legge seg tidlig og gjøre seg klar for kamper de neste dagene.

 

MANGE LAG: Det ble raskt fullt i hallen under innmarsjen. Askøy HK møtte lag fra Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Dag to startet med at alarmen ringte klokken halv syv. De fleste jentene hadde ikke sovet så godt ettersom at klasserommene vi sov i var veldig kalde. Vi kledde raskt på oss mer klær og gjorde oss klar til kamper. Askøy 1 hadde første kamp klokken 09:45. De reiste derfor tidlig med buss til hallen og Askøy 2 reiste litt senere for å heie.

Den første kampen til Askøy 1 var mot et norsk lag og etter en jevn kamp ender den uavgjort. Etter denne kampen reiste begge lagene videre med buss til neste hall der Askøy 1 hadde enda en kamp. Før kampen spiste vi lunsj som vi får her på cupen. Den neste kampen var mot et godt svensk lag og Askøy 1 roter litt i startet som gjør at de til slutt taper mot svenskene. Dette var den siste kampen for Askøy 1 denne dagen så jentene gikk i garderober for å dusje og skifte før de reiste til neste hall for å heie på Askøy 2 som skulle spille sin første kamp mot et annet svensk lag.

Denne kampen gikk ikke helt Askøy 2 sin vei og kampen ender i tap. Etter tapet til Askøy 2 var de fleste av oss sultne og lagene dro inn til matsalen for å spise middag før Askøy 2 sin siste kamp.

Den siste kampen til Askøy 2 var mot et dansk lag og denne kampen var mer jevn men ender dessverre i tap. Etter en lang dag som var å se og spille kamper dro begge lagene hjem til skolen for å slappe av og sove. Foreldrene til flere hadde kjøpt tepper til oss for å prøve å unngå å fryse like mye som første natten.

Dag tre startet like tidlig som dag to og denne dagen hadde både Askøy 1 og Askøy 2 kamp. Jentene gjorde seg klar før begge lagene reiste med buss til hallene de skulle spille i. Vi koser oss veldig i bussene på vei til kamper med musikk på høyttaleren.

Askøy 1 spiller en veldig god kamp og vinner mot et tysk lag 22-8 og jentene var i godt humør etter dette. Askøy 2 spiller kamp i annen hall og denne kampen ender dessverre med enda ett tap, men de dro likevel videre til en annen hall for å heie på Askøy 1 som skulle spille kamp mot et veldig godt tysk lag.

Askøy 1 taper denne kampen mot et mye bedre tysk lag. Selv om tapet var kjipt er jentete motiverte til sluttspillet som spilles på søndag og mandag.

 

Vi har kost oss veldig på cupen hittil både på og av banen og alle jentene gleder seg til de neste dagene med sluttspill.

Powered by Labrador CMS