DELTAKERE: Bak f.v.: Odd Maubach, Ole Tumyr, Simen Feness Armond, Sigbjørn Reigstad, Tore Silseth, Åge Lavik, Eirik Lønne (leder dommerutvalget i kretsen), Helge Hopland. Foran f.v.: Julie Villanger, Elin Hundven Eliassen, Hildegunn Enes. Astrid Kolstad Silseth ikke med på bilde. I tillegg har tre stk. til meldt seg på men kunne ikke stille denne kvelden. Bjørn Fluge, Trond Erik Nilsen, Arild Dich Hostad.

Nå blir disse NAR-dommere

Til neste års Hoved-NM i friidrett på Ravnanger trengs det dommere med nødvendig kompetanse. Den jobben er nå begynt i arrangørklubben Ask Friidrett.

Publisert Sist oppdatert
Askøyidretten presenteres av Ravnanger Hus

Ask Friidrett skal som kjent arrangere Hoved-NM i friidrett på Ravnanger Idrettspark neste år. Det skal foregå i perioden 21. til 24. august. Til det trengs proffe dommere, og kursingen er nå i gang.

Nettbasert kurs

Tidligere i uken ble dommeropplæringen satt i gang i klubbhuset på Ravnanger. Det har seg slik at World Athletics (WA) har laget en ny dommerstige og et digitalt opplæringsprogram.
- Opplæringen av kretsdommere er som tidligere, men graden forbundsdommer blir faset ut og blir erstattet av NAR- dommere, forteller Ole Tumyr i Ask Friidrett på sine egne sider.

Samtidig legges det krav til at dommere på NM og stevner som skal ha WA-godkjenning blir skjerpet. Onsdag fikk klubben besøk av Eirik Lønne som har ansvar for dommeropplæringen i kretsen. Her gav han en introduksjon til den nye dommerutdannelsen. 

Hele kurset er nettbasert og hva den enkelte gjennomgår av lover og regler kontrolleres av WA. Kurset avsluttes med en prøve. Ved gjennomført kurs kan en praktisere som øvelsesleder og overdommer på NM på Askøy.
- Vi er elleve som deltar, og dette vil gi en etterlengtet tilskudd til dommerstanden i laget. Vi håper alle har klart eksamen innen 1. mai i år, understreker Tumyr. 

Powered by Labrador CMS