BRONSE: De unge talentene Mina Korssund (17) og Linnea Holmedal (16) har imponert stort under årets utgave av Norgesmesterskapet i badminton.

Linnea (16) tok bronse i sitt første senior-NM

I sitt aller første senior-NM tok Linnea Holmedal bronse i double. Det vekker oppsikt.

Publisert
Askøyidretten presenteres av Sartor Storsenter

Linne Holmedal fra Kleppestø var med sine 16 unge år den nest yngste deltakeren i Badminton-NM under helgens arrangement i Håkons hall på Lillehammer. Og hun gjorde seg bemerket. 

NIF roser de to debutantene

«De unge talentene Mina Korssund (17) og Linnea Holmedal (16) har imponert stort under årets utgave av Norgesmesterskapet i badminton. Til tross for at jentene egentlig tilhører juniorklassen, viste duoen at de absolutt har noe å gjøre i seniorklassen.», skriver NIF i en artikkel om de to på sine nettsider. 

At NIF grep fatt i disse to forteller sitt, da badminton var en av hele ni idretter som arrangerte «NM-veka» i Lillehammer.

Til Askøy24 sier Linnea Holmedal - som nå spiller for Sotra Badmintonklubb - at Senior NM har gått over all forventning. 

- Jeg har trent målrettet frem mot dette mesterskapet, hvor nivået er skyhøyt. Som nest yngste spiller og NM-debutant, er det ekstra gøy å heve seg på nivå med de beste seniorspillerne i Norge, sier hun.

Og legger til at prestasjonen gir stor motivasjon for videre satsing.

- Nå ser jeg frem til litt påskeferie, før ungdoms-NM arrangeres på hjemmebane i Sotra Arena. Så blir det junior-NM i Kristiansand senere i april, forteller hun. 

Skrellet i kvarten

Det unge paret i double imponerte stort i kvartfinalen, og sto for en av de største skrellene der. NIF forteller: 

«På veien slo NM-debutantene ut regjerende norgesmestere Vilde Espeset (single) og Julie Marie Andersen Abusdal (mixdouble) i kvartfinalen. Kampen startet derimot ikke som debutantene ønsket.

– Vi lå jo under 7-0 etter å ha tapt første settet, forteller Korssund, før Holmedal legger til:

– Så klarte vi å vinne det settet, og det ga oss en følelse av at vi kunne vinne hele kampen.»

I semifinalen spilte de to jevnt i store deler av kampen, men måtte se seg slått med settene 21-15 og 21-16. 

I artikkelen til NIF avsluttes det slik:

«Juniordebutantene er veldig fornøyde med mesterskapet.

– Vi er selvfølgelig veldig glade for bronse, da. Det er absolutt ikke noe vi forventet, så vi er kjempefornøyde, sier de samstemt.»

Powered by Labrador CMS