MÅ GÅ: Kommunedirektør Eystein Venneslan har fått beskjed fra det politiske miljøet om at hans dager som øverste administrative leder er talte. (Arkivfoto)

Venneslan: - Har fått signaler

Kommunedirektør Eystein Venneslan har fått beskjed om at hans tid i Askøy kommune snart er omme. Hva som ligger bak er ikke kommet klart frem, men hovedpersonen sier at det har kommet signaler.

Publisert Sist oppdatert

- Nå har jeg jobbet i denne stillingen i ni år, og det er veldig lenge i denne typen jobber. Gjennom hele denne perioden har det vært signaler på misnøye nå og da. Men slik er det jo å være kommunedirektør i et demokrati, så det har jeg levd greit med, sier han til Askøy24.

Konfliktnivå over snittet

- Men har det vært ekstra misnøye den siste tiden?

- Det har tidvis vært turbulent. Signalene jeg har fått nå fra det nye kommunestyret er at man ønsket andre tilnærminger til fremtiden. Og jeg tenker nå at tiden er moden for at nye koster slipper til.

- Men det er ikke så lenge siden du sa at du trivdes godt på Askøy og var fullt motivert til å fortsette?

- Jeg ville ikke hatt noe imot å fortsette. Jeg trives med de ansatte her, og det er utrolig mange spennende saker som kommer fremover. Men akkurat nå kjenner jeg på det at jeg har sittet i stillingen lenge, og at det egentlig er greit at vi avslutter samarbeidet, sier han.

- Har det vært vanskelig å være kommunedirektør i Askøy kommune?

- Nei, det vil jeg ikke si. Men det har jo vært litt turbulens innimellom.

- Er det et høyere konfliktnivå på Askøy sammenlignet med andre kommuner?

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare på det. Jeg nøyer meg med å si at det nok er over gjennomsnittet.

Økonomistyring

Venneslan skal ha fått beskjed fra ordfører Yngve Fosse om at det politiske miljøet ønsket å avslutte samarbeidet.

Askøy24 har snakket med kilder tett på kommunestyret som hevder at det blant annet skal ha vært misnøye med Venneslans økonomistyring. Dette kjenner han seg ikke igjen i.

- Vi har taklet krisene ganske bra, og det har vært god økonomistyring. Man må huske på at vi er Norges fjerde fattigste kommune, og i årene 2019 til 2021 tok vi ned budsjettene kraftig. Vi har vært den mest kostnadseffektive kommunen i hele Vestland, sier han.

Det er fremforhandlet en sluttpakke, men verken ordfører eller kommunedirektøren vil si noe om denne før det skal opp i kommunestyret i mai.

Askøy24 kjenner til at det i kontrakten skal være avtalt en årslønn i sluttpakke i tilfeller der arbeidsgiver velger å avslutte arbeidsforholdet. 

- Jeg fortsetter i jobben frem til jeg går på ferie i slutten av juni, og jeg er motivert til å gjøre en god jobb. Jeg skal fullføre på en ordentlig måte, det blir ikke noe problem.

- Hva skal du gjøre etter sommeren?

- Da blir det å gå ut i arbeidsmarkedet igjen.

Powered by Labrador CMS