SNORKLIPPING: Her klipper ordfører Yngve Fosse snoren. Det nye anlegget på Davanger er offisielt åpnet.

Stor fest da Apollo åpnet det nye anlegget

Lørdag åpnet IL Apollo sitt nye store idrettsanlegg på Davanger med taler, aktiviteter og snorklipping. Det takket være utallige dugnadstider.

Publisert Sist oppdatert
KAKE: Etter fine ord i flere taler, fikk alle de oppmøtte et kakestykke eller en bolle hver
INTERMEC ARENA: Det nye anlegget til Apollo har allerede fått sponsornavn, slik som alle toppklubber fikser!
STØTTE: Under lørdagens arrangement mottok Kim Nordnes og IL Apollo 500 000 kroner i støtte til klubbhuset fra Sparebanken Vest.

- For 24 timer siden så det fortsatt ut som en byggeplass her, med byggegjerder og halvferdige gulv, forteller Apollo-leder Kim Nordnes.

Lørdag formiddag åpnet det nye idrettsanlegget på Davanger, etter utallige dugnadstimer. Det som kun skulle være en utskiftning av gressmatten, er blitt nytt klubbhus, ballbane, volleyballbane, sykkelbane med mer.

En solid innsats

- Jeg har selvfølgelig vært bekymret, men i går hadde jeg god tro på at vi skal komme i mål. Men for en uke siden var jeg litt mer bekymret faktisk, legger Nordnes til. Dugnadsgjengen sto nemlig langt ut i nattemørket fredag kveld for å gjøre de siste justeringene, slik at anlegget kunne åpnes for lokalbefolkningen i solen lørdag.

Grunnla klubben i 1969

Fra scenen forteller æresmedlem Noralf Andreassen historien om da han var med å starte opp klubben i 1969, og vennskapet som oppsto mellom Davanger og Breivik på grunn av dette.

- Jeg har vært med på dette i lang tid, så det har jo blitt et hjertebarn, forteller Noralf.

 I løpet av årene mellom 1969 og i dag har Andreassen sittet både som formann og trent barnelag.

 - Jeg tenkte i mange år at; er det slik at når jeg gir meg så faller alt sammen? Det er den største opplevelsen å se at dette har vart i ikke bare 5-10 år, men 55 år. Jeg tror at de som er 20 år i dag, får være med å feire klubbens 100 årsdag før de er pensjonister, forteller han stolt.

Apollo har vært en stor del av hans fritid opp gjennom årene, og han er stolt over å se hva klubben har fått til i dag.

SYKKELGØY: Den nye sykkelbanen nord for banen er blitt veldig populær.

- Selv om jeg begynner å dra på årene, så får jeg på meg strømpene om morgningen og er med. Det er en stor dag i dag, smiler han.

Miljøvennlig

Stor er dagen på flere måter. Da den 18 år gamle gressmatten skulle byttes ut, ble det bestemt at det skulle gjøres miljøvennlig med kork i stedet for gummigranulat. Men det var ikke den enkleste prosessen.

- Det var mye fokus på det da vi skulle bygge. Men vi hadde egentlig valgt en granulatbane først. Men så begynte vi å sjekke opp i det. Så har vi jo hørt om alle problemene med det, forteller leder Nordnes.

Klubben ga likevel ikke etter for frykthistorier. Etter litt undersøking, og en samtale med Etne kommune om deres suksess med kork, valgte Apollo å gå for denne miljøvennlige løsningen, selv om dreneringen ga millionkostnader.

- Etter det vi har funnet ut, så er dette Norges grønneste idrettsanlegg, forteller Nordnes.

Takket være gode sponsorer fikk de det i land, og resultatet ble et stort idrettsanlegg med utallige muligheter. Under åpningen overrasket også Sparebanken Vest med ytterlige 500 000 kroner til klubbhuset.

FANTASTISK: Det nye anlegget på Davanger fremstår veldig flott, også sett fra oven.

- Jeg ble jo veldig overrasket og selvfølgelig rørt over at de sponser oss med enda mer midler. Og så tenkte jeg «shit», nå skulle jeg hatt et halvt års ferie fra dette prosjektet, ler Nordnes.

Andre etasje av klubbhuset vil bli omgjort til et forsamlingslokale som skal romme både pensjonister og unge. Det skal blant annet satses på E-sport i disse lokalene.

I løpet av helgen blir det feststemning på Davanger. Lørdag kveld arrangeres fotballturneringer mellom voksne og ungdom, før barnefotballen tar over søndag.

 

SANG: Visste du at Davanger har sin egen bygdesang? Her fremføres den av den yngre garde på Davanger.

Powered by Labrador CMS