BÅLFORBUD: Det er ikke tillatt å tenne bål i tettbygd strøk i Askøy kommune. Dette gjelder hele året.

Husk på bålforbudet!

Vi er nå inne i en uke der det er fristende med litt bålkos. Da er det viktig å gjøre seg kjent med bålforskriften for Askøy kommune.

Publisert Sist oppdatert

- Det er ikke tillatt å tenne bål i tettbygd strøk i Askøy kommune. Store deler av Askøy er omfattet av denne forskriften. Dette gjelder hele året, sier leder for brannforebyggende avdeling ved Askøy brann og redning, Jørgen Skogedal.

Også i vinterhalvåret

Han legger til at dette kommer i tillegg til det nasjonale bålforbudet fra 15. april til 15. september, og at folk er generelt flinke til å overholde det lokale bålforbudet og til å kontakte brannvesenet,

- Det er fortsatt lov med kaffebål og bålpanne. Det som ikke er tillatt, er å brenne greiner etter for eksempel trehogst. Hogst- og annet hageavfall skal leveres på miljøstasjon, sier han.

Forskriften kom i 2006, og har som formål «å forhindre forurensning og helseproblemer i kommunen som følge av åpen brenning og brenning av avfall i småovner». 

Her er paragraf 4:

«Det er forbudt å gjøre opp ild som å brenne bål, bruke grill, stormkjøkken, andre kokeapparater, bålpanner og annen brenning med fast brensel (ved, kull, briketter, gress, grener og liknende) i skog og annen utmark. Dette gjelder også innmark med unntak av grilling på grill, bruk av stormkjøkken og andre kokeapparater i egen hage som ikke ligger i eller i nærheten av skog og annen utmark.»

Brannsjefen i Askøy kommune fører tilsyn med at forskriften overholdes, og informerer gjerne om det lokale forbudet dersom det er usikkerhet eller man ønsker å søke om dispensasjon. 

Gjelder det sankthansbål, skal dette meldes i et eget meldeskjema som du finner på kommunens hjemmeside.

Powered by Labrador CMS