GÅR: Kommunedirektør Eystein Venneslan har fått sparken

Eystein Venneslan må gå som kommunedirektør

Eystein Venneslan skal ha fått beskjed fra ordfører om at kommunestyrets flertall ikke lenger ønsker å gå videre med han som kommunedirektør. 

Publisert Sist oppdatert

Ordfører Yngve Fosse bekrefter at Askøy kommune og kommunedirektøren skiller lag. Les pressemeldingen her. 

Kommunedirektør Eystein Venneslan skal ha fått beskjed om at han ikke lenger var med i fremtidsplanene til Askøy kommune. Dette er en prosess som skal pågått den siste uken.

Sluttpakke

Han skal ha fått denne beskjeden i et møte med forhandlingsutvalget i forrige uke. 

Det skal etter det A24 forstår ligge i kontrakten hans at han vil kunne ha krav på en årslønn i sluttpakke. Ordfører Yngve Fosse vil ikke bekrefte dette overfor A24.

Våre kilder hevder at årsaken til misnøyen skal være manglende lederevner, svak økonomistyring og liten evne til å omorganisere. Fosse vil imidlertid ikke gå inn på hva som er bakgrunnen for at flertallet i kommunestyret ønsker å skille lag.

Fosse mener det blir litt misvisende å si at Venneslan har fått sparken.

- Vi har hatt en dialog med Venneslan og snakket om hva vi ser for oss i fremtiden. Og da har vi kommet til at det er fornuftig at vi skiller lag, og at vi skal bli enige om en sluttavtale.

- Men stemmer det at det har vært misnøye fra flere partier i kommunestyret?

- Det har vært en dialog med samtlige partier, og helhetsvurderingen er altså et ønske om å gå i gang med denne prosessen, sier Fosse - som også sier at han er glad for at Venneslan blir med videre og jobber med de tunge sakene som Askøy kommune holder på med for tiden. 

Blant annet jobbes det med å få plass et ansvarlig og realistisk budsjett.

Askøy24 har ikke fått kontakt med Eystein Venneslan enda. Til Bergens Tidende sier han:

– Jeg kjenner litt på at jeg har vært her lenge, samtidig som det er mange nye folk som er kommet inn i politikken som ivrer etter fornyelse.

– Det er mange ting jeg skulle ha lyst til å være med på videre, men tiden er moden for å gi seg, sier Venneslan.

Kommunedirektøren sier til avisen at økonomistyringen er noe av det han er mest fornøyd med i sin periode.Rettelse: Askøy24 skrev tidligere i dag at Venneslan slutter umiddelbart. Det er ikke riktig, han skal i følge ordfører Yngve Fosse bli værende i stillingen frem til 31. juli. (Rettet kl 15.58)

Powered by Labrador CMS