FUNNSTED: Her ved inngangen til lysløypen ble pakken med hasj funnet.

Elever ryddet i parken - fant 600 gram hasj

Det var litt av et funn de gjorde, elevene ved Træet skule, da de var ute og ryddet i lysløypen i Siglingavatnet Friluftspark. En pakke som skal ha inneholdt 600 gram hasj!

Publisert Sist oppdatert

Elevene i sjette klasse på Træet skule fikk seg litt av en overraskelse da de var ute på sin årlige rydderunde i lysløypen mandag. Noen meter utenfor grusveien fant de en pakke med hasj. 

Typisk innpakning

- Det var noen elever som kom løpende og sa at de trodde at de hadde funnet narkotika. De kjente igjen innpakningen, som var sånn typisk det som man ser på TV, med grått papir og tape rundt pakken, forteller lærer Mette Jakobsen.

Pakken bar preg av å ha ligget der lenge, og det var avtrykk i jorden etter den. Jakobsen forteller at de prøvde å få opp pakken, og kom til avispapir på innsiden.

- Vi strevde litt med å få den opp, og tenkte at vi antakelig trengte kniv. Så gikk den i bakken, og det kom til syne noe som bekreftet vår mistanke. Da ringte vi til politiet med en gang, forteller hun.

Gammelt avispapir

Det tok litt tid å få fatt i politiet, så elevene gikk tilbake til skolen, mens kontaktlærer Håvar Sørbøen ble værende igjen for å møte politiet - som rykket ut med hundepatruljen til lysløypen.

- Jeg fikk høre at det dreide seg om 600 gram hasj. De ringte også tilbake og fortalte at avispapiret stammet fra 2005, så da er det jo høyst trolig en veldig gammel pakke det er snakk om, sier han.

Gateverdien på 600 gram hasj vil være rundt 100.000 kroner, i følge rusinfo.no. 

I området hvor pakken ble funnet har det vært veldig mye graving de siste årene.

Politiet på Askøy har ikke besvart våre henvendelser i dag.

Powered by Labrador CMS