Røde Kors åpnet nye lokaler på Amfi Askøy:

SANGGLEDE: Barna i Kleppe barnehage hadde øvd godt til sangfremførelsen under åpningen av Røde Kors´ nye lokaler på Amfi Askøy.

- Dette kommer til å bli så utrolig gøy

Det ble folksomt og humørfylt i de nye lokalene til Røde Kors på Amfi Askøy, da deres nye lokaler ble innviet torsdag.

Publisert Sist oppdatert
NY MØTEPLASS FOR UNGDOMMER: To politibetjenter fra forebyggende avdeling lot seg imponere. Her i samtale med Sølvi Røssum, seniorrådgiver i Røde Kors.

Det er de gamle bingolokalene som nå er overtatt av Røde Kors. Torsdag var det storslått innvielsesfest.

GRATULERTE: Daglig leder i Hordaland Røde Kors, Thorbjørn Fosse, kom for å gratulere.

For gammel og ung

- Dette har vi ventet på i et år nå. Jeg tror dette kommer til å bli helt fantastisk, og håper at det er mange som får lyst til å ta i bruk tilbudene, sier Sølvi Røssum til Askøy24. 

Hun er seniorrådgiver i Røde kors, og er naturligvis i storhumør etter åpningen.  

Planen er at møteplassen kan brukes av både gammel og ung.

- Det finnes flere eksempler rundt om i landet der man har fått til en møteplass for pensjonister på dagtid, og der ungdommen tar over på kveldstid. Noe slikt hadde vært bra å få til her også, sier Røssum. 

- Vi er kjempeklare. Dette kommer til å bli så utrolig gøy, utbryter hun i dagens største smil.

Mange på plass

I tillegg til vertskapet var daglig leder i Hordaland Røde Kors, Thorbjørn Fosse, på plass for å gratulere. Leder i Bergen Røde Kors, Morten Lillestøl Madsen, ble også observert med et stort smil i lokalene. Han er fra Askøy og vet hvor skoen har trykket. 

Ordfører Yngve Fosse, varaordfører Rosalind Fosse, to politibetjenter fra forebyggende avdeling, de herlige sangglade ungene fra Kleppe barnehage, sangduoen Jan-Ove Hansen og Randi Vatnøy og mange flere.  Alle tilsynelatende imponerte over de fine nye lokalene.

DUK OG DEKKET BORD: Mat må en ha!
HOLDT TALE: - Jeg følte en tilhørighet da jeg kom hit første gang., sa Linnea Cheyenne Hagevik Thue (15)

Lokalforeningsleder Karina Giertsen Linde var konferansier, og ledet de besøkende trygt gjennom programmet. 

Ungdommen skrøt

Linnea Cheyenne Hagevik Thue (15) har vært frivillig i Røde Kors i to år, og er lokalrådsleder for ungdom på Askøy. Hun holdt en viktig tale for de fremmøtte i går.

- Jeg følte en tilhørighet da jeg kom hit første gang. Det var liksom ikke skummelt når det sto en jente der som var litt eldre enn meg, og smilte til meg og inviterte med med, sa hun til tilhørene.

KAKE TIL ALLE: Nesten synd å sprette en så flott kake.

SE VIDEO: Ordfører Yngve Fosse gratulerer og «klipper snoren».

- Den kvelden glemmer jeg ikke, for jeg fant en trygg plass å være. Og det eneste jeg ville var å dra tilbake, forteller Linnea.

- Viktig med «Treffpunkt»

Hun tror den nye møteplassen «Treffpunkt» blir enormt viktig for askøyungdommen. Dette er et opplegg som skal skje hver torsdag i disse lokalene. Rett og slett et lavterskeltilbud som er ment å kunne forebygge og forhindre utenforskap.

- Vi vil skape en møteplass hvor ungdom kan være seg selv uten å tenke på sosiale medier, press og stress i hverdagen, poengterer 15-åringen. 

På «Treffpunk» blir det ulike aktiviteter også utenfor lokalene, som turer på kino, til klatreparker, gocart og lazer tag. «Treffpunk» er allerede etablert, og skal nå utvides til å være hver torsdag, mot annenhver tidligere.

KONFERANSIER: Lokalforeningsleder Karina Giertsen Linde ledet de besøkende trygt gjennom programmet.

- Viktig med forebygging

Sølvi Folkedal er SLT-koordinator i Askøy kommune. Forkortelsen står for «Samordning av Lokale rus og kriminalitetsforebyggende tiltak». Også hun talte varmt om Røde Kors nye satsing i lokalene på Amfi Askøy.

- Røde kors er en viktig og synlig aktør som bidrar aktivt inn i det rus- og kriminalitetsforebyggende arbeidet på Askøy, sa hun i talen sin.

Folkedal pekte på «Ung-til-ung-prinsippet», der Røde Kors gir unge opplæring, kompetanse og trygghet til å ta ansvar for tilbud som for eksempel «Treffpunkt».

- Den sosiale møteplassen «Hangout» etter skoletid er også et etterlengtet tilbud på Askøy. 

Slike tiltak har vært etterlyst av mange, både ungdom selv, fagfolk og foresatte, understreket hun.
Folkedal ga også en tommel opp til Amfi Askøy.

- Det er flott at senterledelsen tar sitt samfunnsmandat på alvor og ser at de kan ha en rolle for å bidra til tiltak mot ensomhet og utenforskap. 

«ET SIGNAL OM RIKTIG LEI»: Jan-Ove Hansen og Randi Vatnøy kom både med dikt og den vakre, og passende, Hekla Stålstrenga-låten «Har du fyr».
Sølvi Folkedal, SLT-koordinator i Askøy kommune, talte varmt om Røde Kors sin betydning for lokalsamfunnet.

Fornøyd senterleder

Senterleder hos Amfi Askøy, Ann Kristin Bjerved, er også full av lovord om den nye etableringen.
- Her hadde vi en ulik mulighet til å ta samfunnsansvar. Og vi ønsker at flest mulig benytter seg av dette lavterskeltilbudet, plassert der folk ferdes, sier hun til Askøy24.

- Samarbeidet med Røde Kors er allerede sterkt, og vi har mange spennende planer fremover. Vi håper lokalene blir optimalt utnyttet, poengterer Bjerved - som også benytter anledningen til å skryte over alt det engasjementet som frivilligheten på Askøy skaper. 

HELT KANON: - Det å få invitasjon til å åpne noe så fantastisk som en lavterskel hengeplass, det synes jeg er helt kanon, sa Yngve Fosse. Til høyre: Therese Schneider, koordinator i Askøy Røde Kors.

- Avhengig av de frivillige

Ordfører Yngve Fosse var også en av de mange begeistrede aktørene.

- Det å få invitasjon til å åpne noe så fantastisk som en lavterskel hengeplass, det synes jeg er helt kanon. Det er jo noe som vi virkelig ønsker å ha mer av i Askøy kommune, sier han.

-. Og dette er noe vi ikke klarer å få til på egenhånd. Vi er helt avhengige av den fantastiske frivilligheten her på Askøy, sa han til de mange fremmøtte.

- Jeg håper vi kan være med og støtte opp så godt vi kan for at dette skal bli en suksess på alle måter, både for unge og eldre, sa han i talen sin - før han «klippet snoren» og overrakte et gavekort på vegne av Askøy kommune.

Powered by Labrador CMS