MYE ARBEID: Redaktør Yngve Johnsen og markedssjef Karine Laachesæter har hatt travle dager i oppstarten av Askøys nye lokalavis. Karine Laachesæter
MYE ARBEID: Redaktør Yngve Johnsen og markedssjef Karine Laachesæter har hatt travle dager i oppstarten av Askøys nye lokalavis. Karine Laachesæter

Karine er Askøy24s nye markedssjef

- Jeg har en gründer i magen, og synes det er utrolig givende å få være med å starte opp en helt ny lokalavis. Det sier Karine Laachesæter fra Florvåg, som startet som markedssjef i Askøy24 på nyåret.

Publisert Sist oppdatert
STARTET: Karine Laachesæter er Askøy24s nye markedssjef. Her på kontoret i Storebotn.
STARTET: Karine Laachesæter er Askøy24s nye markedssjef. Her på kontoret i Storebotn.

- Jeg har stor tro på prosjektet, og jobben som markedssjef er en ny og spennende utfordring for meg, sier Laachesæter.

-  Jeg ønsker å være med å bidra til at Askøy24 skal bli en god, tilstedeværende og aktuell lokalavis for Askøy.

Tre ansatte

Som fulltidsansatt blir Laachesæter en av tre fast ansatte, sammen med journalist Magne Fonn Hafskor og redaktør og daglig leder Yngve Johnsen. Hun får ansvaret for marked, salg og annonsørinnhold i avisen.

Samarbeid med næringslivet 

Laachesæter er utdannet innenfor medier og kommunikasjon og har tidligere jobbet med TV-produksjon i NRK. De siste 17 årene har hun vært selvstendig næringsdrivende fotograf med eget studio i Kleppestø. 

Hun startet i den nye jobben 2. januar, og forteller at det har vært mye å sette seg inn i oppstartsfasen. Hun ser for seg hektiske og varierte arbeidsdager.

- Jeg er sosial og utadvendt, og har allerede truffet og blitt kjent med mange hyggelige mennesker. Jeg gleder meg veldig til å bli enda betre kjent med næringslivet på Askøy, og ser frem til å samarbeide med store og små bedrifter.

- Store ambisjoner

Laachesæter forteller at  A24 kommer til å bli en god kanal for bedrifter å markedsføre seg i.

- Vi har store ambisjoner om å få god rekkevidde på våre saker, og å bli en synlig og troverdig aktør i lokalmiljøet.

Den nybakte markedssjefen tror at hun ble valgt til stillingen fordi hun har erfaring fra gründervirksomhet og har drevet sitt eget firma i mange år, men også fordi hun er svært motivert for å få den nye nettavisen stablet stødig på bena. 

Hun ser for seg at hun kan bidra til å få god struktur i den daglige driften, og føler seg allerede trygg på at hun og redaksjonen vil utfylle hverandre på en god måte.

- Vi er en fin, liten gjeng som skal jobbe sammen, forteller Laachesæter.

I tillegg til Hafskor og Johnsen, vil redaksjonen bestå av flere lokale frilansere og spaltister.

Fornøyd redaktør

Redaktør Yngve Johnsen er svært glad for å få Karine med seg på laget, og tror hun blir en god ressurs for ham og Askøy24. Det er mange nye programmer som skal tas i bruk, og redaktøren er takknemlig for at den nye kollegaen har tatt et ekstra ansvar for dette i oppstarten. 

Jeg er sosial og utadvendt, og har allerede truffet og blitt kjent med mange hyggelige mennesker.

Karine Laachesæter

Han forteller om en samtale han hadde med henne allerede før ideen om å starte opp lokalavis ble lansert, der hun spilte inn spennende tanker om Askøy24.

- Jeg tenker at jeg har god teft og er flink til å se mennesker. Og jeg skjønte at Karine er en type jeg vil ha med meg inn i dette prosjektet. Jeg er sikker på at hun har det som skal til for å skape annonsørinnhold av god kvalitet.

Johnsen understreker at slikt innhold skal være tydelig merket, og adskilt fra det øvrige journalistiske arbeidet i den nye avisen.

Bonde på fritiden

Laachesæter, som er bosatt i Florvåg, er vant til å ha flere jern i ilden. Hun forteller at hun innimellom har utstillinger som kunstfotograf, og de siste årene har hun også drevet aktivt med hundesporten agility. 

I tillegg eier hun en gård i Ås kommune utenfor Oslo, der hun driver med produksjon av korn. Det er her hun er vokst opp, men har snart bodd 20 år på Askøy. Selv om det nå blir mindre tid til å fotografere, har hun ikke planer om å legge kameraet helt på hyllen.

- Jeg ser for meg at jeg kan bidra med min kunnskap om fotografering og billedbruk, og ha en støttefunksjon overfor journalistene på dette området, forteller hun.

Powered by Labrador CMS