Leserinnlegg

Vi er vitne til en avledningsmanøver

Publisert

Så ble pianisten skutt …

De fleste kjenner Oscar Wildes uttrykk «Ikke skyt pianisten, han gjør så godt han kan». Nå er det det som har skjedd i Askøy kommune: kommunedirektøren må gå.

Mye kan sikkert menes og sies om kommunedirektøren. SV er blant de som har ment at han tjente for mye. Lønnen, som er i toppen av hva kommunedirektører tjener, ble i sin tid fastsatt av FrP og Høyre. Noen mener sikkert også at han har skyld i vannkrisen og manglende utvikling i Kleppestø, men vi deler ikke den oppfatningen.

Det vi nå er vitne til er en avledningsmanøver. Venneslan har i en årrekke påpekt at kommunen ikke kan drive forsvarlig med de rammer det politiske flertall har vedtatt. Han har gang på gang vist til manglende kapasitet i tjenestene, i forvaltningen og i sentraladministrasjonen. Offentlige bygg står uten vedlikehold, det meldes om råte, mugg, kloakklukt, maur, avskalling av maling, sprekker og lekkasjer i skolebygg. Evige «nødløsninger» har blitt brakt til bordet når akutte situasjoner har oppstått.

Pianisten som nå er skutt heter Eystein Venneslan. Men komponistene og dirigentene er Høyre, Fremskrittspartiet, Pensjonistpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Brakkeløsninger er blitt moderne borgerlig politikk. Eldre mangler sykehjemsplasser, funksjonshemmedes rettigheter utfordres, tidlig innsats i skole og barnehage gjennomføres ikke og mobbetallene øker. Listen er mye lengre, men den elendige kommuneøkonomien er politisk bestemt. Vi har store lån og renteutgiftene tas fra et allerede stramt budsjett. Det er ved flere anledninger forsøkt å gjøre noe med inntektene, men prinsipper og hellige kuer hindrer løsninger.

I dag har kommunen et uansvarlig budsjett og mange mener politikken er useriøs. Dette er et politisk ansvar. Når kommunedirektøren gjør oss oppmerksom på problemene, er det ikke politisk vilje til å gjøre noe. Kuttlistene som har vært fremmet i mange omganger blir møtt med et «nei» eller et skuldertrekk. Det er urealistiske forventninger til at kommunedirektøren skal ha magiske evner og trylle frem løsninger.

Et personskifte endrer ikke de økonomiske realitetene. Sv mener at de politiske partiene som utgjør det styrende flertallet og som har vedtatt budsjettet, også må akseptere det politiske ansvaret.

Pianisten som nå er skutt heter Eystein Venneslan. Men komponistene og dirigentene er Høyre, Fremskrittspartiet, Pensjonistpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti. Vi hadde helst sett at det var de som ble byttet ut.

Powered by Labrador CMS