Leserinnlegg

ANGREPET: Innleggsforfatter Mona Larsen i Askøy SV mener posisjonen har gått til angrep på Hetlevik og flere andre bygder på Askøy.

Høyre, Frp og Pp har gått til angrep mot bygder på Askøy

Mona K. Larsen, kommunestyrerepresentant Askøy SV

Høyre, FrP og Pensjonistpartiet har nå gått til angrep mot flere av bygdene i Askøy. De har allerede lagt inn flere titalls millioner kroner i innsparinger på skolenedleggelser i sine planer for økonomien i de første årene som kommer. Høringsrunden som nå skal skje fremstår derfor som skinndemokratisk.

Begrunnelsen for nedleggelser er kun økonomi. Kommunen har elendig økonomi. Dette har disse tre partiene selv valgt, noe som kom tydelig frem da en KS-konsulent holdt foredrag for kommunestyret tidligere i år. 

Alle som en gang har lest boligannonser, vet at meglerne ofte opplyser om nærhet til skole og barnehage.

Overskriften hans var «Selvpålagt fattigdom», noe som var klart dekkende for politikken til disse partiene. 

Vel, helt alene er de jo ikke, Venstre og KrF dilter jo etter sine borgerlige storebrødre i denne saken. 

Et poeng disse partiene unnlater å ta frem i debatten er hvordan skolenedleggelser kan påvirke verdiene av eiendommene i de bygdene som ikke lenger skal ha skole. Alle som en gang har lest boligannonser, vet at meglerne ofte opplyser om nærhet til skole og barnehage. 

Dette er nemlig et godt salgsargument. Hensikten er å utvide kundegrunnlaget; det vil være flere som er interessert i å kjøpe dersom disse tilbudene er plass. Sosial infrastruktur er viktig for mange når de legger inn bud på boliger. 

Skolenedleggelser vil da sannsynligvis bidra til at langt færre vil være interessert i å kjøpe hus i disse bygdene. Det skal ikke mye økonomikunnskap til for å forstå at da kan salgsverdien bli lavere. 

FrP og Høyre bidrar altså mest sannsynlig til at boligeiere- og selgere i disse bygdene kan tape store summer på politikken deres. 

Powered by Labrador CMS