KAIFEST: Det blir stor kaifest når Byfjordfestivalen går av stabelen 17. august.

Byfjordfestivalen skal «gi tilbake»

Festivalsjef Geir Carlsen lanserer prosjektet «Gir tilbake», der en person eller organisasjon som jobber med barn og unge på Askøy skal få en del av overskuddet fra Byfjordfestivalen.

Publisert Sist oppdatert
SJEF: Geir Carlsen har tatt initiativet til Byfjordfestivalen. Foto: Privat

-  I samarbeid med Askøy Kommune har vi valgt ut fem kandidater som skal stemmes frem av befolkningen gjennom en avstemning. Vinneren får en del av festivalens overskudd og vil bli presentert på festivaldagen, skriver festivalsjef Geir Carlsen i en pressemelding.

- En motor

Carlsen fremhever at festivalen i tillegg til å være musikkopplevelser også skal være en motor for  aktivitet, vekst og samfunnsengasjement.

-  Vi investerer tilbake i lokalsamfunnet, støtter lokale leverandører og næringsliv, og støtter opp om lokale lag og foreninger, proklamerer han.

De fem kandidatene som er plukket ut - og som folk skal stemme på - er funnet i samarbeid med Askøy kommune. Disse er:

  • Dale Oen Experience
  • Ung Flimmer
  • Mental Helse Ung
  • Mekkeriet
  • JamAskøy

- Disse skal stemmes frem av befolkningen gjennom en avstemning. Vinneren får en del av festivalens overskudd og vil bli presentert på festivaldagen, forteller Carlsen.

Avstemningen finner du på Byfjordfestivalen.no og deres Facebook.

Unge frivillige

Carlsen sier dessuten at de vil introdusere en frivillighetsgruppe for ungdom mellom 16 og 18 år, som får muligheten til å jobbe som frivillige på Byfjordfestivalen. 

- Disse ungdommene vil bli tildelt oppgaver som er tilpasset deres aldersgruppe under festivalen og kan gi unike erfaringer og opplevelser, sier han.

Powered by Labrador CMS