Fars tale til Tina

Tina Milena Solberg (33) ble begravet fra Tveit kirke i dag. Askøy24 har fått tillatelse av Tina Solbergs far, Kurt Solberg, til å gjengi talens hans. Navn er tatt bort i vår gjengivelse.

Kjære Tina, vår elskede Tinamor.

Nyttårsaften, søndag 31. desember 2023 hadde vi noen fine timer sammen hos deg og guttene ute på Torsvik. Middag, kaffe og samtaler om hverdagslige ting mens guttene våre og dine lekte fint seg imellom. Et fint familiesamvær de aller fleste foreldre ønsker å ha med sine barn og barnebarn.

Intet visste vi noe om hva søndagen syv dager senere skulle bringe av grusomheter. Brått ble du tatt ut av vår tid. Aldri mer skal vi få være god mot deg, holde deg, få ta del i ditt nydelige smil og din smittende latter. Få være nær deg, få ta del i din godhet du hadde slik enestående evne til å dele med andre, venner og familie.

Kjære Tina, hva i all verden var det som skjedde?

Din bror (...) har sitt eget uttrykk når han er vitne til urettferdighet, da sier han: Det der pappa… det gir ingen mening.

Og det er helt riktig det: At vi aldri skal få se Tina mer… det gir ingen mening.
(...) savner mammaen sin. (...) savner søsteren sin. Mor, far, mormor og morfar, familie og venner savner deg.

Kjære Tina,…hvor er du? Kom tilbake til oss.

Fra du kom til oss i 1990, har du vært vår øyesten, familiens attpåklatt med en liten oppstoppernese. Så etterlengtet du var. En liten herlig jente,… som vokste seg stor etter hvert og som det var umulig ikke å bli glad i.

Humor hadde du. Så mange fine og tullete stunder vi hadde sammen, som endte i latter og glede. De fine feriene vi fikk oppleve, hvor vi besøkte mormor og morfar i Rotterdam. Der syklet vi langs diker og kanaler, vi så vingene på vindmøllene snurre, vi badet på strendene mot Nordsjøen, vi besøkte museer, og spiste fleskepannekaker på kafeer med sirup og melis på. Herlige minner. Gode minner. Minner vi skal ta vare på når vi nå skal prøve å komme oss videre i livene våres.

Minner om deg Tina, vår elskede Tina. Du skal nå leve videre i hjertene våre. Og der skal du få være, i trygge omgivelser,…til evig tid. I min søken etter noen passende ord til deg fant jeg disse:

Jeg gråter fordi du er borte, og i glede fordi du har levd.  Jeg lar tårene renne slik de aldri har gjort det. Et hjertegodt menneske har døden nå krevd.

Takk for alt, Tinamor. Du vil aldri bli glemt.

Hilsen pappa.
Torsdag 25.jan 2024.

Powered by Labrador CMS