Kipo kultursal:

PLANLEGGER ÅPNINGSFEST: - Vi overlater til de som står for hvert arrangement å lage innhold. Da får de størst eierskap, sier Nils Olaf Solberg.

En hel ukes åpningsfest

Åpningen av kultursalen Kipo blir som en mini-festival, med arrangementer hver dag i perioden 10.-17. mars. Vi kan i dag presentere åpningsukens rikholdige program.

Publisert Sist oppdatert

- Formålet med åpningsuken er at kulturlivet skal få bygge eierskap til Kipo, sier arrangementsutvikler Nils Olaf Solberg, som har fått med seg Eirik Minde, Andreas Heier Røe og Freja Skern-Mauritzen i arrangementskomiteen.

- Vår oppgave er ikke å detaljplanlegge åpningsuken, men å sørge for at vi dekker så bredt som mulig. Så vi overlater til de som står for hvert arrangement å lage innhold. Da får det størst eierskap, sier Solberg.

AMFIET I KIPO: Veien har vært lang frem til at kultursalen nå endelig kan åpne dørene.

- En lang og god prosess

Veien har vært lang frem til at kultursalen nå endelig kan åpne dørene. Da den nye Askøy videregående skole ble planlagt bygget, var fylkeskommunen i kontakt med Kulturskolen for å høre om de hadde innspill til det som var tenkt som et lite auditorium 

- Kontrasten blir stor når du ser hva vi har fått nå. Jeg har forstått at det har vært en lang og god prosess.

- Kulturskolen får lokaler her?

- De skal inn, og vi går snart ut til andre lag og foreninger for å høre hvem som ønsker å leie salen til fast øving.

- Det blir en hyggelig leiepris da?

- Ja, det blir faktisk det. Lag og foreninger skal ha en symbolsk leiepris, slik at det blir overkommelig. Det som anses som kommersielle arrangementer vil derimot få en høyere leie for ikke å undergrave markedet.

BREKKE-FILMEN: Frode Fimlands nye dokumentarfilm handler om Erling Brekke – som var politibetjent på Askøy fra slutten av 2. verdenskrig og frem til han døde i 1968. Like etter krigen fikk han tak i et 16 mm filmkamera av svært høy kvalitet. Han var opptatt av å dokumentere hvordan velstanden og levemåten i et lite samfunn endret seg i løpet av noen få tiår, noe som har resultert i en sjelden filmskatt.

Akkurat nå er det som nevnt åpningsuken som står øverst på Solbergs blokk. Her blir det alt fra flygelinnvielse og artistopptredener til mønstring av øyens flotte kor og korps. 

Det blir også flere visninger av filmen «Ei øy – i ei anna tid», som hadde verdenspremiere på Ravnanger grendehus 30. desember.

Denne er regissert av Frode Fimland, tidligere kjent for blant annet «Søsken til evig tid» (2013), «Vildmarkens søn» (2018) og «Bergen – i all beskjedenhet» (2020).

VANM NM I JANITSJAR: Strusshamn Musikkforening under ledelse av Reid Gilje gikk helt til topps under fjorårets NM i janitsjar i Trondheim.

Askøy24 har fått i hende det foreløpige programmet for åpningsuken.
Her er det mye å glede seg til:

Søndag 10. mars: Fra skolekorps til elite 

Strusshamn musikkforening er regjerende norgesmestre for janitsjarkorps. De reiser til Trondheim lørdag 16. mars for å forsvare tittelen. I Kipo presenterer de årets NM-program, og inviterer også skolekorps på Askøy til å dele konserten.

Mandag 11. mars: Flygelinnvielse og klaveraften

Kulturlivet på Askøy har fått et flott nytt instrument, takket være Amatørkulturrådet Askøy (AKRA) – som har samlet inn penger til et nytt Steinway-flygel. De første til å ta i bruk det nye flygelet er elever og lærere fra Askøy kulturskole. I tillegg har AKRA invitert noen andre spennende gjester.

Tirsdag 12. mars: Åpen øving med Flere farger og Musikalhuset

Flere farger og Musikalhuset forbereder seg til en konsert senere i uken, og åpner i den forbindelse dørene mens de øver. Kipos flotte lys- og lydanlegg vil her bli testet for første gang.

Onsdag 13. mars: Kino i Kipo

På formiddagen får alle elever ved Askøy videregående skole se «Ei øy i ei anna tid», før det inviteres til en offentlig visning midt på dagen. Filmen om politimannen Brekke har gjort stor suksess med fulle hus på alle visninger.

Onsdag 13. mars: Korkonsert

Kortradisjonen står sterkt på Askøy, noe som vil bli svært tydelig når korene på Askøy inviterer til et variert program med mannskor, blandet kor og et flott fellesnummer.

Torsdag 14. mars: Voksenkorps i Kipo

Korpsmiljøet står også sterkt på Askøy. Elitekorpset Kleppe musikklag er vertskap denne kvelden, og inviterer til musikkfest sammen med de andre voksenkorpsene.

Fredag 15. mars: Rytmisk dag

Jam Askøy og Askøy rockeklubb inviterer til rytmisk dag og bransjetreff. Her får bransjeaktører innen rytmisk musikk vist seg frem. I tillegg vil Kipos lydtekniker Viggo Løchen få vist frem de mange mulighetene som finnes i det tekniske utstyret og kultursalen.

Lørdag 16. mars: Kommunens aften

Askøy kommune oppsummerer åpningsuken og feirer Askøy som kulturkommune. Etter programmets formelle del blir det invitert til nattjazz sammen med trompetist Hans Marius Andersen og venner.

Søndag 17. mars: Familiekonsert i Kipo

Flere farger, Musikalhuset og gjester inviterer til et flott og engasjerende program for hele familien.

BYGGER BROER: Flere Farger Askøy er et flerkulturelt kunstnerisk prosjekt der barn og unge (ca. 6–20 år) fra forskjellige land setter sammen en forestilling med sang og musikk som de selv deler.
Powered by Labrador CMS