TIL BAYERN: Kjetil Lone fra Follese blir assistenttrener for selveste Bayern Munchen. Trond Gausemel, Hordalandsfotball

Kjetil Lone blir trener i Bayern München

Kjetil Lone fra Follese reiser snart til Tyskland for å gjenforenes med Alexander Straus i Bayern München. - Det blir veldig spennende og kjekt, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Kjetil Lone har vært assisterende trener i OBOS-klubben Åsane den siste sesongen, men vil snart være å finne i spann med Alexander Straus og kvinnelaget til Bayern München.

- Jeg var på besøk i München i høst, men da var timingen dårlig. Vi var inne i en sliteperiode i Åsane og jobbet med å få snudd trenden og overleve, forteller Lone.
- Så var jeg en tur innom igjen i januar, da jeg fikk det offisielle tilbudet fra klubben. Denne gangen ble det lettere for meg å si ja, sier han.

- Utfyller hverandre

Inntrykkene fra besøkene i Bayern München er naturlig nok spesielle for 54-åringen.

- Det blir en annen hverdag, det kan jeg trygt si. Det er et svært apparat rundt laget, og vi snakker om en av verdens beste klubber. Det er en fulltidsjobb, og det blir skikkelig spennende å ta fatt på dette, erkjenner han.

Som assistent for hovedtrener Alexander Straus gjenforenes altså suksessduoen fra sin tid i Sandviken og Brann. 

- Vi utfyller hverandre godt, og har den samme fotballfilosofien. Han er mer en ledertype og er dyktig til å trykke på de rette knappene for å få helheten til å fungere som et lag. Mens jeg er mer en fagperson på detaljnivå som kan bidra litt på struktur og fokusere på individene i gruppen, sier han.

Akkurat som undertegnede er Lone en Kjøkkelvik-gutt. Dersom noen hadde stått på grusen nedenfor Fæsterhuset på åttitallet og fortalt ham at han en gang skulle være trener for Bayern München, så hadde han nok bare fnyst av det hele. 

- Det ville overrasket meg, ja, ler han.

Og tilføyer:

- Jeg har egentlig aldri jaktet på de store trenerjobbene opp gjennom. Tatt steg for steg og hatt et avslappet forhold til de trenerjobbene jeg har hatt. Når tiden har vært moden for det, så har jeg tatt neste steg.

- Har du ambisjoner om å bli hovedtrener på høyt nivå?

- Vi får se på sikt. Det er ikke det at jeg er mediesky, men jeg ser jo hvor mye media «spiser» av trenerne. Og jeg synes ikke den delen er så tiltalende. Men at jeg en gang på et visst nivå kan bli hovedtrener er ikke umulig, sier han. 

Konemor blir hjemme

Men først er det altså kvinnelaget til Bayern München som gjelder. Alexander Straus tok klubben til seriegull forrige sesong, og har stø kurs for sitt andre på rappen. I tillegg har klubben spilt seg frem til cupfinale.

- Det blir utrolig gøy å få være med på dette. Et av målene klubben setter seg er å komme veldig langt i Champions League i årene som kommer, forteller Lone.

Han kommer til å flytte alene til München. Resten av flokken blir værende på Askøy. 

- Jeg måtte bearbeide de hjemme litt når tilbudet kom, ler han.

- Men selv om det ikke akkurat var stormende jubel på hjemmebane, så ser de at dette er en sjelden mulighet for meg. Så de har jo forståelse for at jeg ønsket dette.

- Er det en toårskontrakt du har tegnet?

- Ehhh... ja... det er to år. Men det har jeg ikke sagt hjemme enda, haha. 

Straus er godt fornøyd

Alexander Struas er veldig glad for å få Lone med på laget igjen.

- Det var egentlig helt naturlig å hente Kjetil. Vi har jobbet godt sammen før, og har hatt stor suksess med det samarbeidet. Så nå som muligheten bød seg, så var det ikke noe tvil for min del. Kjetil gjør meg til en bedre trener, slår han fast.

De to jobbet to år sammen i Sandviken og Brann, og bygget grunnmuren for den veksten og suksessen laget har hatt. 

- Kjetil er ekstremt faglig dyktig. Det kommer man rett og slett ikke utenom. Han har masse erfaring, er rutinert og veldig god med individet. Så er jo han en rolig og grei sjel, skryter Straus.

- Dessuten er han god til å lese kampbilder. Det hjelper meg veldig i min kampledelse, sier han. 

- Du har jo vært der et par år nå. Hvordan kommer Kjetil til å merke forskjellen fra det han er vant til her hjemme?

- Den største forskjellen er at det er så ufattelig mange flere mennesker man skal forholde seg til i klubben. Hjemme på Stemmemyren snakket vi sammen, ble enige, og sånn ble det. Her er det en helt annen verden. Kvinnelaget i Bayern München har et budsjett som er større enn Brann sitt herrelag, forteller Straus.

- Her kan Kjetil konsentrere seg om å være trener på heltid. Og det er kult at han får denne muligheten. Han er en enkel gutt fra Kjøkkelvik, og jeg er en like enkel gutt fra Sandviken, og det er klart at det er veldig stort å få være med på et slikt eventyr. At vi hvert år får spille CL-kamper på Camp Noe, Emirates og de store arenaene rundt om i Europa.  Det er veldig stort. 

Powered by Labrador CMS